16 november 2019

Op dinsdagavond 10 december wordt er door de Stichting Maassluise Kunstenaars een interactieve lezing georganiseerd. Beeldend kunstenaar Arnold Beugelsdijk toont vier korte films over kunstenaars, die hij eerst met wat wetenswaardigheden inleidt. Na iedere film lokt hij je op een onderhoudende manier uit om wat over jouw beleving van de film, de kunstenaar en zijn of haar werk te zeggen. De volgende kunstenaars komen vanavond aan bod: Erwin Olaf, Carla Klein, Emo Verkerk en Marjan Teeuwen.

Aanvang: 19.30 uur (inloop om 19.00 uur)
Locatie: Atelier Hanneke Wessels, Dr. Kuyperkade 27c, Maassluis
Toegangsprijs: € 7,50 inclusief koffie en thee (graag contant en gepast meenemen)
Vooraanmelding: graag van te voren aanmelden bij Friedie Kloen: maaswaal@caiway.nl

Voor meer informatie: Friedie Kloen, maaswaal@caiway.nl  of Mick Otten, mick@nieuwewendingproducties.nl

U bent van harte welkom!

Meer over de films en de kunstenaars

Vier toonaangevende kunstenaars van dit moment uit verschillende disciplines worden vooral in hun ateliers gefilmd. Zij worden gezien door de ogen van gerenommeerde filmmakers. Omdat we achter de schermen kunnen kijken krijgen we inzicht in de werkwijze, het materiaalgebruik, de ideeën over kunst en het kunstenaarschap. De vier kunstenaars zijn:

ERWIN OLAF  –  fotograaf/videomaker

Hij maakt geënsceneerde foto’s. Als een regisseur stuurt hij zijn modellen. Op deze manier kan hij het beeld precies naar zijn hand zetten, hetgeen hem in de gelegen-heid stelt het leven te componeren en de wereld mooier maken. Zoekt interessante houdingen, composities en individuele emoties. Blik in ogen vertelt het moment. Zoekt naar samenspel tussen vorm en inhoud om een sterk beeld te krijgen.

CARLA KLEIN   –  schilder

Geabstraheerde, verlaten landschappen. Een stedelijke omgeving die industrieel aandoet. Eindeloze wegen gezien vanachter een autoruit. Af en toe is er een stoplicht, auto, verkeersbord of wachtruimte in beeld. Zij schildert ruimtes en gebieden zonder mensen. Weids en desolaat op grote en geabstraheerde doeken. Als uitgangspunt voor haar doeken gebruikt Klein foto’s die ze maakt tijdens haar reizen.

EMO VERKERK  –  schilder en maakt kleine objecten van vogels 

Vanaf 1978 heeft hij de schilder- en beeldhouwkunst verrijkt met sympathieke, wonderlijke werken. In het begin van zijn carrière schilderde hij portretten waarin vorm en kleur een eigen leven leiden. Na de grote overzichtstentoonstelling in 1988 in het Stedelijk Museum in Amsterdam zijn de ontwikkelingen in zijn werk in een stroomversnelling geraakt. Hij heeft zich losgemaakt van het portret zoals iedereen dat begrijpt en heeft een eigen weg gekozen met ontwapenende, vrolijke schilderijen en beelden als resultaat. Zijn kunstwerken zijn soms getekend, dan weer gebeeldhouwd, maar meestal geschilderd.

MARJAN TEEUWEN  – architectonische installaties           

“De mens heeft een onstuitbare energie om de wereld op te bouwen, om de wereld vorm te geven”, zegt Marjan Teeuwen (Venlo, 1953). Zelf breekt ze af om weer op te kunnen bouwen. In haar architectonische installaties verbuigt, verzaagt, ordent en stapelt Teeuwen bouwmaterialen. Net zolang tot er met deze onderdelen een geheel nieuwe werkelijkheid ontstaat.