7 maart 2021

Een leegstaande ruimte bij Theater Koningshof in Maassluis is omgetoverd tot een kunstetalage.

Op initiatief van Wim Staessens, directeur van Theater Koningshof en Mischa Koorneef, lid van de Culturele Raad Maassluis, is deze week de ‘Window Gallery’ ingericht. Iedereen die langs Theater Koningshof wandelt, kan genieten van kunstwerken van Maassluise Kunstenaars Ans van de Wiel, Friedie Kloen en Willy Minderhoud. “Het is een mooi raam bij een lege ruimte tussen de ingang van Theater Koningshof en de Bibliotheek. Zonde om daar niks mee te doen” vertelt Mischa Koorneef. “Zo kwamen we op het idee een tijdelijke expositie in te laten richten, met goedkeuring van de gemeente.”

Beelden
Achter het raam zijn verschillende beelden opgesteld van de Maassluise Kunstenaars. “Het is fijn dat we weer iets kunnen doen” licht kunstenares Ans van de Wiel toe. “Door de coronamaatregelen moeten we toch een afwachtende houding aannemen. Dan krijg je het gevoel niet uitgedaagd te worden. Door op korte termijn deze expositie te regelen, gaat je hoofd weer de andere kant op staan. Erg leuk dat er bij zo’n initiatief aan de Maassluise Kunstenaars wordt gedacht.” Bij deze expositie zijn beelden van hout, keramiek en brons te zien.

Window Gallery
De ‘Window Gallery’ is een tijdelijke expositie bij een raam tussen de ingang van Theater Koningshof en de Bibliotheek Maassluis aan de Uiverlaan. Wandelaars kunnen elk moment van de dag langs de etalage lopen om de kunstwerken te bekijken. Het is niet bekend hoe lang de expositie kan blijven staan. Loop er dus snel een keer langs!

Tekst: persbericht Culturele Raad Maassluis

Informatie over de kunstenaars en over de werken kunt u op onze website vinden. Informatie over de gallery kunt u hier vinden.