18 maart 2024

In de aanloop naar de Kunstroute Maassluis 2024 op 13 en 14 april sprak Friedie Kloen met Mick Otten, één van de organisatoren van dit evenement.

Friedie: “Was de organisatie van deze route anders dan in voorgaande jaren?” Mick: “Veel was hetzelfde: nagaan welke kunstenaars en kunstorganisaties mee willen doen en regelen waar zij kunnen exposeren. En vervolgens van alle deelnemers de juiste informatie krijgen voor onze website en de folder. Ook moeten we een vergunning aanvragen voor het evenement en allerlei afspraken maken met de deelnemers. Eén ding was dit jaar nieuw: we gaan met een groot aantal kunstenaars exposeren in Loods M. Deze voormalige loods aan de Govert van Wijnkade 44 is vorig jaar door de gemeente gekocht, o.a. met de intentie daar beide Maassluise musea in onder te brengen. De gemeente heeft ons de gelegenheid gegeven daar te exposeren tijdens de Kunstroute.”

Friedie: “Is die loods niet heel kaal?” Mick: “Het zal wel een ‘industriële uitstraling’ krijgen. Niet alleen door het pand zelf, maar we gebruiken 40 bouwhekken als expositiemateriaal! Maar als de ruimte is ingericht met alle kunstwerken, zal het er bijzonder en kleurrijk uitzien. Er is een grote diversiteit aan werk te zien van glas, textiel, hout en ander materiaal en veel schilderijen, tekeningen en fotografie. Verder wordt er ‘live’ gewerkt door een aantal kunstenaars en leerlingen van het Lentiz-Revius zullen op zaterdag een groot kunstwerk gaan bouwen. En natuurlijk is Loods M maar één van de twaalf locaties, dus pak de fiets en kom langs!”

Friedie: “Waar kunnen geïnteresseerden informatie vinden?” Mick: “Alles over de route staat op onze website: https://maassluisekunstenaars.nl/kunstroute/

Als bezoekers een folder willen hebben: die is op de website te vinden en op te halen, maar ook de papieren versie ligt al klaar bij Ervaar Maassluis, Museum Maassluis, winkels in de binnenstad, Kunst- en Cultuur Academie, stadhuis, Theater Koningshof, de Kunstuitleen en de bibliotheek.”