24 oktober 2018

Op zondag 11 november verzorgt Maassluise Kunstenaar Mick Otten een lezing op het Nature Talks Festival in Ede over zijn ‘in vitro-fotografie’. Hij is al decennialang gefascineerd door allerlei zeeorganismen. Hij fotografeert de vaak vreemde en prachtige dieren als duiker en als ‘stenenkeerder’ bij laag water. De laatste jaren legt hij zich daarnaast toe op wat hij ‘in vitro fotografie’ noemt. Daarbij haalt hij zeedieren los van hun omgeving om ze min of meer op het droge als levend kunstwerk in alle detail vast te leggen.

In zijn presentatie komt uiteraard zijn fotowerk zelf aan de orde. Daarnaast vertelt hij over het verzamelen, het in leven houden (de meeste dieren zet hij weer terug in zee) en de fotopraktijk. Meer informatie over zijn lezing vind je hier. En hier kun je meer over zijn kunst lezen op onze website.

Nature Talks Festival

Tijdens het Nature Talks Photo Festival op 10 en 11 november kun je een hele dag of weekend genieten van indrukwekende natuurfotografie en natuurfilms. Zo zijn er lezingen van top natuurfotografen, is er een vlinderzaal, een fotografie beursvloer van 2000m2 en worden er verschillende seminars gegeven. Kortom, er is voor elk wat wils! Meer informatie over het festival vind je hier.