Gastkunstenaar

Discipline: beelden in steen

‘Als ik aan het werk ben in steen, verdwijnt de wereld om me heen en ben ik helemaal gefocust. Steen vraagt daar om en dat is misschien wel de grootste aantrekkingskracht voor mij. Met aandacht keuzes maken en daarna aan het werk. Ik geniet ook erg van de ambachtelijke kant van steenhouwen, de ritmische beweging en de klank van metaal op steen. Inspiratie komt soms uit wat de steen te bieden heeft en soms zoek ik de steen bij een vorm uit de natuur die me boeit. 

Ik bewerk verschillende steensoorten, zoek naar heldere lijnen en gebruik oppervlaktebewerkingen die passen bij de steensoort. Soms is de slag van de beitel nog zichtbaar en de steen ruw, soms door schuren bijna transparant’.

Cécile exposeert tijdens de Kunstroute op locatie M: Loods M, Govert van Wijnkade 44.

Contactgegevens: cecile.verhoeven@mark