16 april 2019

Naar schatting tussen de 1.200 en 1.400 mensen hebben afgelopen weekend onze Kunstroute afgelegd. Het was een komen en gaan van bezoekers op de 21 locaties waar kunstenaars en kunst te zien waren. Zij kwamen niet alleen uit Maassluis en omgeving, maar uit alle delen van het land. Vooral zaterdag was het erg druk. ‘We hebben niet eens tijd om een broodje te eten’, verzuchtte een van de deelnemers. Veel bezoekers roemden de grote variëteit van het werk dat tijdens de Kunstroute te zien was. Zes jonge deelnemers die nog studeren of net afgestudeerd zijn, droegen hier met hun originele inbreng extra aan bij.

De voorzitter van de SMK, David van der Houwen, bedankte bij de afsluiting van de Kunstroute alle deelnemers maar vooral ook de vrijwilligers die hard hebben gewerkt om de route tot zo’n succes te maken (op de foto’s hieronder worden in volgorde Henny van Leeuwen, Chris Zweers en Gonny van den Nouwelant bedankt).

Volgend jaar is de Maassluise Kunstroute op 18 en 19 april. Het thema is dan ‘Vrijheid’. Daarmee wil de SMK aansluiten op de viering in Maassluis van 75 jaar vrijheid waarvoor een uitgebreid programma in voorbereiding is.