4 maart 2024

43 kunstenaars en kunstorganisaties tonen in het weekend van 13 en 14 april hun kunst tijdens de Kunstroute Maassluis. Dat doen zij op twaalf locaties. Naast de bekende ateliers en locaties vindt u 18 kunstenaars in één grote ruimte: Loods M. In Loods M aan de Govert van Wijnkade 44 zullen in de toekomst allerlei culturele activiteiten worden georganiseerd. De Kunstroute bijt het spits af! De route wordt georganiseerd door de Stichting Maassluise Kunstenaars (SMK). 

Wat u allemaal kunt zien en kopen? Fotografie, grafiek (o.a. zeefdrukken), schilderijen (olie-, acryl- en aquarelverf, materie, structuur, airbrush, realistisch en abstract), tekeningen (o.a. pen, pastel), driedimensionale kunstvoorwerpen (hout, glas, steen en andere materialen), textiele werken en multimedia. 

U kunt die dagen van 12 tot 17 uur natuurlijk ook van alles te weten komen over al die kunstwerken, want de kunstenaars zijn aanwezig en vertellen u graag over hun werk. U kunt ook een aantal live demonstraties bijwonen in Loods M, De Wasserij, De Drukkerij en de Kunst en Cultuur Academie. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht, waarbij leuke prijzen zijn te winnen. De toegang is gratis.

Op onze website vindt u de folder met alle deelnemers en locaties. Die kunt u hier ophalen. Mocht u liever een papieren versie in handen hebben: die is binnenkort op een aantal locaties beschikbaar en zal tijdens de route op alle locaties voor u klaar liggen. Binnenkort vindt u meer informatie over de deelnemers en locaties.

Een groot deel van de route is beloopbaar, maar voor de hele route is een fiets wel zo makkelijk. Mocht u met de auto komen: parkeren is overal gratis maar in het oude centrum heeft u een parkeerschijf nodig. 

De Kunstroute wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors, zoals de gemeente Maassluis, het Deltaport Donatiefonds en de Wereldwinkel en nog een aantal sponsors die hun ruimte ter beschikking stellen voor de route. Die kunt u nu al op onze website vinden (klik hier).

Tot ziens op de Kunstroute!