23 juni 2021

Ken je de fraai beschilderde en beplakte bolders langs de binnenhaven en buitenhaven van Maassluis? Op 19 juni vorig jaar berichtten we daar al over. Het zijn er inmiddels 31 en ze vormen een leuke route langs historisch maritiem Maassluis. Voor de promotie ervan is door Maassluise Kunstenaar Gonny van den Nouwelant de ‘Bolderfolder’ ontworpen. Op een kaart is de route langs de bolders aangegeven. Tevens zijn van alle bolders foto’s opgenomen met de naam van de kunstenaar.

De meeste bolders zijn beschilderd of beplakt door de Maassluis Kunstenaars, maar ook door anderen zoals door scholier Renée Greve (zie het bericht van 31 juli 2020) en Ruud Mank, die tot eind vorig jaar als beleidsadviseur kunst en cultuur werkzaam was bij de gemeente en die zich voor dit leuke project heeft ingezet. Het project is ook met financiële steun van de gemeente tot stand gekomen.

Afgelopen zaterdag werd een feestelijk moment gemaakt van het overhandigen van het eerste exemplaar van de Bolderfolder aan cultuurwethouder Corine Bronsveld.

Friedie Kloen heette de aanwezigen bij het Douanehuisje van harte welkom. Zij schetste hoe het project destijds tot stand is gekomen. Gonny van den Nouwelant overhandigde de Bolderfolder vervolgens aan de wethouder. De wethouder – trots op de vele  buitenkunst in Maassluis – was heel blij dat de bolders zo onder de aandacht werden gebracht.

De Bolderfolder kunt u ophalen bij Ervaar Maassluis (Nieuwstraat 2) en Museum Maassluis (Zuiddijk 16).