30 oktober 2023

Op zaterdag 11 november a.s. wordt om 15.00 uur in De Windwijzer in Vlaardingen de expositie ‘Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren’ geopend. Maassluise Kunstenaar Mick Otten toont in de expositie foto’s van zeedieren. Inloop vanaf 14.30 uur. Om 16.00 uur geeft Mick een lezing over zijn inspiratiebronnen, de oorsprong van de dieren die hij fotografeert en de manier waarop hij zijn kunstwerken maakt. Tijdsduur circa 45 minuten.

Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren
Mick fotografeert zeedieren aan de kust, op zijn wekelijkse duiktochten en thuis. Hij maakt er natuurkunst van door die zeedieren los te halen van hun natuurlijke omgeving: hij legt ze vast op een zwarte achtergrond om hun excentrieke vormen en prachtige kleuren te benadrukken. Kleine dieren los van hun omgeving fotograferen lukt onder water niet zo goed, dus verzamelt hij die om ze thuis te fotograferen. Daarna krijgen de dieren hun vrijheid weer terug. Het zijn dus allemaal foto’s van levende dieren. Hij hoopt dat jij na een bezoek aan zijn expositie net zo verbaasd bent over de prachtige kleuren en vormen van dit zeeleven als hij nog steeds is!

De expositie loopt van 11 november 2023 t/m 4 januari 2024. 

Adres: De Windwijzer, Schiedamseweg 95, Vlaardingen. 

Openingstijden: Van maandag t/m donderdag van 9.00 tot 14.00 uur. Naast deze openingstijden kunt u ook in De Windwijzer terecht op de dagen met activiteiten zoals de Boekenmarkt en Weggeefwinkel. In de agenda van de Windwijzer kunt u al die activiteiten terugvinden: https://www.dewindwijzer.nl/agenda

Rondleiding: Vindt u het leuk om meer over Mick’s kunst en de zeedieren die daarop zijn afgebeeld te horen, dan verzorgt hij met alle plezier een rondleiding. Stuur hem een email – mickotten@nieuwewendingproducties.nl – om een afspraak te maken.