Op zaterdag 30 september wordt in de Hofboerderij van de Culturele Raad in Wateringen om 14.00 uur een expositie van Maassluise Kunstenaar Mick Otten geopend met als thema Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren.

Mick Otten toont in de expositie foto’s van zeedieren. Hij fotografeert die dieren aan de kust, op zijn wekelijkse duiktochten en thuis. Mick maakt er natuurkunst van door die zeedieren los te halen van hun natuurlijke omgeving: hij legt ze vast op een zwarte achtergrond om hun excentrieke vormen en prachtige kleuren te benadrukken. Kleine dieren los van hun omgeving fotograferen lukt onder water niet zo goed, dus verzamelt hij die om ze thuis te fotograferen. Daarna krijgen de dieren hun vrijheid weer terug. Het zijn dus allemaal foto’s van levende dieren. Hij hoopt dat jij na een bezoek aan zijn expositie net zo verbaasd bent over de prachtige kleuren en vormen van dit zeeleven als hij nog steeds is!

Mick Otten is freelance fotograaf en beeldend kunstenaar en van jongs af aan opgegroeid met zeenatuur. Zijn foto’s kom je regelmatig tegen op websites en in boeken en tijdschriften.

Hij blogt en schrijft daarover, zoals op zijn weblog Mick’s Marine Biology. 

Adres: De Hofboerderij, Hoflaan 1, Wateringen. Openingstijden: de expositie is alle weekenden vrij te bezoeken van 30 september t/m 22 oktober van 13:30 uur tot 16:30 uur. Mick is die dagen (m.u.v. 21 oktober) aanwezig om te vertellen over zijn werk. Zie hierna over lezingen en een excursie.

xxx

Op de volgende dagen geeft hij ook een lezing en een excursie:

Zondag 8 oktober 14.00 uur: Lezing Natuurkunst: een andere kijk op zeedieren. Over zijn inspiratiebronnen en de manier waarop hij zijn kunstwerken maakt. Duur: circa 45 minuten.

Zondag 15 oktober 14.00 uur: Lezing: Een ontmoeting met zeemonsters en -fabeldieren. In die lezing laat hij je kennismaken met zeemonsters en -fabeldieren en met de zeedieren die misschien als bron hebben gediend voor al die fantasie. Duur: circa 45 minuten.

Zaterdag 21 oktober 11.00 uur: Excursie bij Neeltje Jans, Zeeland. Mick laat je zien waar hij zeedieren vindt die dienen voor zijn fotowerk en vertelt over die dieren. Wil je daar meer over weten, stuur hem dan een email: mickotten@nieuwewendingproducties.nl Vooraanmelden verplicht. Verdere informatie vind je hier.