22 november 2023

Elly van Baalen is t/m 3 december als Artist-in-Residence aanwezig in Museum Maassluis. In de tentoonstelling ‘Zullen we ons verwonderen’ creëert ze een werkplek waar ze aan nieuwe kunstwerken zal gaan werken.

In het voorjaar begon zij te experimenteren met proppen van verschillende papiersoorten en ontdekte het ‘proppenweefsel’, een nieuw bouwmateriaal voor haar kunstwerken.  

Het proppenweefsel vindt zij een boeiend materiaal en maakt haar nieuwsgierig. Het is flexibel, maakt bij bewegen geluid en brengt een stroom van ideeën op gang. Het nodigt haar uit tot onderzoeken, experimenteren, spelen en ontdekken. Het is een fascinerend spel van kijken, waarnemen, actie en reactie, waarin nieuwe mogelijkheden zich ontvouwen. 

Sculpturen, tenten en schuilvormen bouwen. Onderkomens voor de verbeelding, zelfs kleding behoort tot de mogelijkheden. Groot, klein, 2D en 3D. Misschien niet praktisch toepasbaar, maar voor kunst geeft het vele mogelijkheden en wie weet ontdekt zij ook functionele toepassingen. Je weet maar nooit. Zij laat zich verwonderen.

U kunt haar aan het werk zien in Museum Maassluis van dinsdag t/m zondag van 13.00-16.30 uur.

Adres: Zuiddijk 16, Maassluis