“Al van jongs af aan ben ik met kunst bezig. Vrije expressie is mijn ding. Het liefst houd ik mij bezig met intuïtief portretschilderen. Naar aanleiding van mijn studie Kunstzinnige Therapie heb ik gemerkt dat kunst werkt als medicijn. In mijn werk laat ik mij beïnvloeden door alles wat goed voelt, wat inhoudt dat ik graag experimenteer met verschillende technieken en materialen zoals acryl, houtskool boetseerklei, afvalmateriaal en wol.

Pas op latere leeftijd ben ik kunst maken professioneler gaan oppakken naar aanleiding van mijn studie Kunstzinnige Therapie. Ik heb een klein atelier waar ik jong en oud met een hulpvraag ontmoet. Kunstzinnige Therapie is een non-verbale therapie waar het niet gaat om het praten over problemen, maar waar gericht kunstzinnige opdrachten worden gegeven. Die verschaffen inzicht waardoor je dan zelf weer woorden kunt vinden die daarbij van belang zijn. Zo bewandelen we samen de weg van Kunst als medicijn. Het gaat hierbij niet om het resultaat maar om de weg die je in ‘vrijheid’ bewandelt. Nieuwsgierig naar Kunst als medicijn? Kom gezellig langs en ik vertel er van alles over.”

Heleen exposeert tijdens de Kunstroute bij IKC De Kindertuin. Klik hier voor meer informatie.