30 januari 2020

 

 

 

Misschien heeft u destijds het tv-programma ‘Het Geheim van de Meester’ gevolgd, waarbij een aantal experts steeds een meer of minder beroemd kunstwerk van Nederlandse kunstenaars reconstrueerden. Het gaf een behoorlijk aantal uren spannende televisie over kunst. Vooral het ongelooflijke talent van kunstenaar/restaurator Charlotte Caspers zullen veel kijkers zich herinneren. Ze zijn overigens nog steeds te bekijken via uitzendinggemist.nl.

Vandaag bezochten wij als Maassluise Kunstenaars de gelijknamige expositie In het Gorcums Museum. Daar is een groot aantal van de door Charlotte Caspers voor die tv-productie gemaakte werken te bewonderen. Wij kregen daarbij een bijzondere rondleiding door Gijs Brandt van het museum. Niet alleen vertelde hij met veel enthousiasme over de wijze waarop de reconstructies tot in de meest extreme details waren nagemaakt, maar ook vertelde hij over de (kunst)historische achtergrond van veel van de oorspronkelijke werken. Dat gekoppeld aan zijn persoonlijke belangstelling en daaruit voortvloeiende anecdotes, maakte het een bijzondere rondgang. Aansluitend bezochten we ook met hem de expositie ‘Bedrieglijk Echt’.

Hoewel u het mogelijk zonder deze bijzondere rondleiding moet doen, bevelen wij de exposities van harte aan. Beide exposities zijn te bezichtigen t/m 16 februari.

Klik hier voor meer informatie over het museum en de exposities.