2 juni 2019

Gedurende vier weekeinden in juni is beeldhouwer Friedie Kloen te gast in het Douanehuisje, waar zij houten beelden zal exposeren en bezoekers ook zelf aan de slag kunnen. De tentoonstelling start op zaterdag 8 juni a.s. en is gratis te bekijken.

Bij de Academie voor Beeldende Vorming koos Friedie voor haar 1egraad bevoegdheid docent Beeldende Vorming al ‘Hout en Ruimtelijk Vormen’ als afstudeervakken. Hout is altijd haar favoriete materiaal gebleven. De stam, tak, structuur en kleur van het hout geven haar inspiratie tot het maken van beelden. Tevens is Friedie vakleraar beeldende vorming op een school en geeft zij beeldhouwcursussen voor volwassenen.

Naast het bekijken van haar houten beelden, kunnen de bezoekers ook zelf beeldhouwen proberen. Er kan met verschillende materialen gewerkt worden. Er kan gehakt worden met guts en fleshamer in hout. Maar ook kan er gevijld en gepolijst worden met speksteen, een zachte steensoort die zich gemakkelijk laat bewerken en een marmerachtige uitstraling heeft.

Tijdens de Week van de Cultuur (22 t/m 29 juni) is ook de jeugd van harte welkom. Op zondag 23 juni kunnen kinderen van 8 t/m 16 jaar onder leiding van Friedie kennis maken met beeldhouwen. Dan is het Douanehuisje al om 13.00 uur open.

De andere weekeinden zijn de openingstijden zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het Douanehuisje is te vinden op de hoek van de Govert van Wijnkade (52) / Noordzee op het industriegebied ‘Nieuwe Waterweg’.

Meer informatie over Friedie kunt u zien op www.friediekloen.nl en op onze website.

De Culturele Raad Maassluis stelt namens de gemeente Maassluis het Douanehuisje (Govert van Wijnkade 52, 3144 AG Maassluis), gratis ter beschikking voor culturele en kunstzinnige activiteiten. Meer informatie hierover bij Emma de Zanger, 010-5929821, douanehuisje@crmmaassluis.nl.