3 december 2018

Verbeelding: dubbelexpositie in Hofboerderij Wateringen

Uit het persbericht van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul:

Bas Verkade en Frank Durand exposeren schilderijen en beelden in de Hofboerderij gedurende de gehele decembermaand. Vakmanschap op hoog niveau!

De voorstellingen die Bas maakt zijn realistisch; de sfeer die ieder schilderij oproept is echter surrealistisch. De mensen of bestaande gebouwen gaan op in het landschap en vormen samen een totaal andere realiteit. De toeschouwer wordt na een vluchtige herkenning meegenomen in een verborgen werkelijkheid waarin zand, bomen, water en bergen terugkerende elementen zijn. Zijn werk wordt ook wel ‘Imaginair Realisme’ genoemd. Het heeft door een combinatie van sfeer en verfijnde olieverftechniek een duidelijke eigenheid.

De expositie is elk weekend te bezoeken vanaf zaterdag 1 december tot en met zondag 23 december. De openingstijden zijn van 13.30 tot 16.30 uur. Eén van de kunstenaars is altijd aanwezig om over het werk te vertellen. De toegang is gratis. De Hofboerderij ligt aan de Hoflaan 1 te Wateringen. De expositie vindt plaats onder verantwoordelijkheid van de Culturele Raad Wateringen-Kwintsheul.

Finalist ‘Schilderij van het jaar 2018’

Bas heeft van de jury vernomen dat zijn werk ‘Feest bij de Laurens’ bij de laatste 10 finalisten zit voor ‘Schilderij van het jaar 2018’. Ook vorig jaar was Bas al finalist bij ‘Schilderij van het jaar 2017’. In februari 2019 zal er een expositie zijn in Kunstzaal Heijningen in Den Haag.