Jolijn van Uffelen

JONG TALENT DEELNEMER*

In 2018 ben ik afgestudeerd als grafisch vormgever Art & Design op het Grafisch Lyceum Rotterdam.

Zolang ik mij kan herinneren schilder ik al. Als klein kind met ‘kinderverf’, later met waterverf. Ik denk dat ik bijna elk medium wel een keertje geprobeerd heb. Heel figuratief schilderde ik als kind en tijdens mijn studie. Tegen het einde van mijn studie, tijdens een stage, kwam ik in aanraking met verschillende mediums die je kan toevoegen aan je verf om verschillende effecten te krijgen. Uiteindelijk heb ik mijzelf helemaal kunnen vinden in acrylverf en het maken van abstracte kunst waar veel structuur in zit. Ik ben vooral geïnteresseerd in het werken met aardetinten en rustige kleuren. Dan als finishing touch doe ik een glinster in mijn werk. Dit maakt het helemaal af !

Sinds 2022 heb ik een atelier in Vlaardingen waar ik mij naast schilderen bezighoud met het opknappen van (oude) meubels.

*Naast gewone deelnemers kent de SMK ook Jong Talent Deelnemers. Wij willen hen ter stimulans van jong kunstenaarstalent in Maassluis een forum bieden op onze website, de jaarlijkse Kunstroute en andere activiteiten.

Fotoalbums geplaatst door Jolijn van Uffelen