Hans Korving en Manja Bravenboer

Ik maak, net als mijn wederhelft Manja Bravenboer, glaskunst. Dit doen we thuis in een zijkamertje dat is omgedoopt in ‘Atelier Glasdingen’. Puur als liefhebberij, maar wel met passie en strevend naar professionele kwaliteit. We zijn beiden autodidact en hebben ons de benodigde kennis eigen gemaakt middels de Vrije Academie, workshops en overleg met collega’s.

Ik probeer door te experimenteren met technieken, vormen en combinatie met andere materialen verrassende resultaten te bereiken. Mallen voor het vormen van glas ontwerp en maak ik zelf. Deze mallen zijn vaak maar één keer bruikbaar. Unieke modellen dus! De techniek die wij beoefenen staat bekend als glasfusen. In gewoon Nederlands is dit het samensmelten van stukken glas. Dit gebeurt in een oven op hoge temperatuur.

Manja maakt ook kralen ‘op de vlam’ en gebruikt de vlam ook voor het trekken van dunne glasstaafjes om ze verder te verwerken in andere objecten.

Zelf ben ik met veel plezier ook bezig met glaspasta. Dit zijn fijngestampte glaskorreltjes die vermengd met een bindmiddel in een mal van gips aaneen worden gesmolten. Deze techniek staat bekend als pâte de verre.

Meer weten? Zie onze website.

Fotoalbums geplaatst door Hans Korving en Manja Bravenboer