Frits Veenland

Ik ben dagelijks te vinden in mijn atelier in De Wasserij: ‘van de straat’ en bezig met ‘het onderzoek’.

In het werkproces speel ik met beelden van mijn etsen, litho’s, houtdrukken, linnen en rijstpapier, gemengde techniek en ook oud materiaal. Daarmee maak ik nieuwe beelden, gelaagde collages op doek, het resultaat van knippen en plakken. Mijn onderzoek van tenminste 20 jaar strekt zich uit van mijn beeld van oersoep (1997) naar transparanties (2010). Ik ben steeds op zoek naar stapeling, bouwstenen en het verdwijnen van het ontstane.

Daarnaast teken ik ook enkele malen per jaar op vaste locaties – Zeeland en Toscane – ‘en plein air’. Steeds terugkeren naar geliefde plekken en elk jaar weer vanuit hetzelfde gezichtspunt tekenen, heb ik tot een traditie gemaakt.

Ik ben aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars en lid van Pincet & Penseel van de KNMG en van Terra-viva.nl. Met deze laatste groep werk ik jaarlijks aan een thema ten behoeve van een groepsexpositie ergens in Nederland op een bijzonder locatie, zoals: Haagse Kunstkring, Zoeterwoude Galerie Kolff (buiten), de Boterhal in Hoorn en in maart 2018 wordt het  ’t Kruithuys in ’s Hertogenbosch. Zie www.terra-viva.nl.

Ik ben autodidact, en volgde lessen bij Manon Lith in Maassluis en daarna vele jaren aan de Vrije Academie Den Haag. Sinds 1999 exposeer ik regelmatig, zowel solo als ook als lid van bovengenoemde collectieven. In de vestiging HvA Fraylemaborg te Amsterdam Z.O. (bij de Arena) heb ik een permanente expositie van 50 doeken van 145 x 145 cm (gemaakt in de periode van 1999-2007).

Adres: Ateliergebouw De Wasserij, Zuidvliet 108, Maassluis

Fotoalbums geplaatst door Frits Veenland