Frans Vonk

Vanaf 2001 ben ik voor het eerst serieus in aanraking gekomen met de zeefdruktechniek via cursussen bij de SKVR in Rotterdam. Hierin vond ik een perfecte mix om mijn fotografische interesses en mijn liefde voor moderne kunst vorm te geven.

In 2006 ben ik voor het eerst in Maassluis neergestreken, toen ik een atelierruimte in het ‘Arie de Groothuis’ kon huren. Hier ben ik begonnen met het verzamelen van tweedehands zeefdruk materieel. Hier ben ik ook mijn vrouw Judith gaan opleiden in de zeefdruktechniek, waarbij al snel duidelijk werd dat haar passie meer bij het werken op textiel dan op papier ligt.

Na een paar jaar was deze ruimte te klein geworden en zijn wij verhuisd naar ateliergebouw ‘De Wasserij’, alwaar zich inmiddels een volwaardig zeefdrukatelier heeft ontwikkeld. Wij kunnen hier al onze oplagen ontwerpen, belichten, afdrukken, drogen en opslaan.

Onze inspiratie vinden wij vaak in de regio Rijnmond. Industriƫle landschappen, stadgezichten, maritieme onderwerpen, maar ook de natuur en het mensbeeld worden niet geschuwd.

Naast het zeefdrukken worden ook andere technieken zoals etsen en schilderen beoefend. Ik vind het met name een uitdaging om schilderijen te voorzien van gezeefdrukte elementen. Ik heb deze nieuwe techniek ‘zeefdrukschilderijen’ genoemd.

Vanaf 2010 ben ik eigenaar van de onderneming Vonkzeefdrukken.

Het is mogelijk in opdracht zeefdrukken (op papier of textiel) te laten ontwerpen en maken in series van minimaal 10 tot maximaal ongeveer 100 stuks. Vraag hiervoor vrijblijvend een offerte aan.

Fotoalbums geplaatst door Frans Vonk