Coby Lammers

Schilderijen

Na vele jaren werken in aquarel en pen en inkt, schilder ik nu vooral met olieverf waarbij zich een breed scala aan onderwerpen aandient. Ik laat mij inspireren door landschappen, dieren en mensen in Nederland, Afrika en Nepal. De ene keer schilder ik in sprankelende kleuren en de andere keer zeer terughoudend in bijna transparant ‘Delfts blauw’. De landschappen zijn meestal niet realistisch geschilderd, maar min of meer geabstraheerd, waarbij kleurgebruik essentieel is. Bij het schilderen van mensen en dieren probeer ik beweging in het werk tot uitdrukking te brengen. Mensen die mij inspireren in de kunst zijn o.a. Manon Lith en Gerti Bierenbroodspot.

Objecten

Verder houd ik me bezig met het maken van 3D objecten. De gemeente Maassluis heeft het object ‘Open Boek’, uitgevoerd in helder plexiglas, aangekocht.

Exposeren

Regelmatig exposeer ik solo of neem ik deel aan groepsexposities. Voorbeelden hiervan waren Tavenu (Maasland), Capelle a.d. IJssel, Kunstestafette Maassluis/Vlaardingen, Kunst- en Atelierroute Maassluis en in zusterstad Hatvan (Hongarije). Werken zijn in bezit van particulieren, bedrijven en Kunstuitleen Maassluis. Sommige zijn vervaardigd in opdracht.

Atelier

Ik werk in Ateliergebouw De Wasserij, Zuidvliet 108, in Maassluis.

Lidmaatschappen

Ik ben aangesloten bij de Stichting Maassluise Kunstenaars en lid van het Maassluis Schilderscollectief.

Fotoalbums geplaatst door Coby Lammers