Workshops

Workshops schilderen (schilder vanuit je gevoel)!

Stimulerend en Ontspannend
Heb je altijd al schilderlessen willen volgen? Schilder je al maar heb je behoefte aan professionele begeleiding? Je bent van harte welkom in het sfeervolle Atelier BeanStream. Daar geef ik schilderlessen aan beginners en gevorderden.

Aan het werk (Schilderen)
In de workshop gaan we serieus aan de slag met verf en kwasten; We gaan een compositie opzetten waarbij de kleuren in goede harmonie vanuit het pallet samenkomen op het schilderdoek. Je kunt hierbij persoonlijke dingen als teksten en dergelijke materialen in het geheel verwerken, zodat je een werk met een bijzondere eigen waarde creëert.

Inclusief heerlijke lunch, koffie en thee met een lekkernij. € 60,-- per workshop.

Geplande workshops najaar 2017: Nieuw!! (ook te vinden op mijn website)
  • Zaterdag 30 september
  • Zaterdag 14 oktober
  • Zaterdag 28 oktober
  • Zaterdag 11 november van 10.00 - 15.30 uur


  • Donderdagavond 5 okt. en 19 okt. van 19.00 - 22.00 uur. € 50 voor 2 avonden.
  • Donderdagavond 27 okt. en 2 nov. van 19.00 - 22.00 uur. € 50 voor 2 avonden.
  • Donderdagavond 9 nov. inhaal mogelijkheid.


Alle materialen inbegrepen behalve het schilderdoek te koop vanaf € 5.00. Max 6 personen. Andere dagen en/of tijden in overleg.
Atelier BeanStream, Lida van der Sar
Maria Rutgersstraat, 20 Maassluis. Tel. 06-29372293

Heb je interesse of wil je meer weten bel mij dan, stuur een appje, een email of via mijn website/contact www.LidavanderSar.nl Facebookpagina: Atelier BeanStream.

Voor iedereen:
Gaat het om een kennismaking met het schilderen of kom je voor verdieping en het uitbreiden van je vaardigheden? Alles is mogelijk. Je zult verrast zijn over het eindresultaat.

Monotype en droge naald bij Hanneke Wessels

Workshop etsen voor volwassenen
Tijdens deze workshop staat u telkens weer versteld van de onverwachte resultaten, na de eerste afdruk wordt u gegrepen door deze techniek. Bij deze workshop bent u echt ambachtelijk bezig, als een echte Rembrandt. Uw handen worden niet ontzien en komen onder de etsinkt. Laat dit u niet tegenhouden en kies voor de verrassende workshop in diepdruk techniek.
U gaat naar huis met een of meer droge naald etsen. Op een metalen plaat krast u met een etsnaald een tekening. Dit kan een voorbeeld zijn of een eigen ontwerp, ik ga u hierbij begeleiden. Deze plaat gaan we ininkten, afslaan en afdrukken met een etspers. Er wordt ingegaan op verschillende mogelijkheden van de techniek en het werken met zwart-wit en indien gewenst met een andere kleur.
Prijs voor een dag van 10.30 uur tot 16.00 uur € 60.00 p.p

Workshop monotype vanaf 6 jaar
In dagdelen van 3,5 uur € 35,- inclusief materiaal en wat lekkers. Een ijzeren plaatje, inkt en papier...... Met deze techniek maak je gebruik van een ijzeren plaatje, inkt en papier. Je snijdt, scheurt, combineert, inkt in, draait om, drukt af.
Maar ook andere materialen kunnen heel spannend zijn. Telkens weer een ontdekkingstocht en het resultaat is iedere keer weer anders. Aan het einde van de workshop ga je naar huis met een paar mooie afdrukken.


Datum en tijd op aanvraag.
Inclusief workshop, koffie, thee, iets lekkers, lunch en drankje Inclusief materiaal.
Maximum aantal deelnemers 3.

Atelier Hanneke Wessels
Voor meer info en inschrijvingen
hanneke@wessels.it
0174 385333 - 06 51968120

Andere fotografie bij Mick Otten

Iedereen kan foto's maken. Zelfs een in jouw ogen mislukte foto kan voor iemand anders juist geslaagd zijn. Toch spreekt jou die ene foto meer aan dan die andere. Dat heeft te maken met je persoonlijke smaak, met techniek (waarmee is die foto gemaakt en hoe is die foto bewerkt), maar vooral ook met het oog van de fotograaf. Niet iedereen ziet op dezelfde manier. Mick Otten verzorgt fotoworkshops waarbij het leren kijken, gaan zien en anders fotograferen centraal staan. In één of meer dagdelen leert hij je bewuster foto's maken: niet meteen de ontspanknop indrukken maar nadenken over hoe en waarom je die foto zo wilt maken.
Hij vertelt over compositie en belichting. Over de techniek die jou helpt om een 'goede' foto te maken. Het gaat vooral om het zelf leren, dus ligt de nadruk op de praktijk. Mick Otten geeft 'buiten' allerlei praktische tips. Zowel de stad als de natuur gebruikt hij als leerobject. Het maximum aantal deelnemers is 12. Bestaat de workshop uit meerdere dagdelen, dan vraagt hij je om een aantal tijdens de workshop gemaakte foto's toe te sturen. Die bekijkt en beoordeelt hij en gebruikt ze dan om iedere deelnemer op een persoonlijke en vooral positieve manier nog meer te leren. Wil je zo'n fotoworkshop helemaal naar eigen smaak ingericht hebben, dan kan dat uiteraard ook.
Geïnteresseerd? Neem contact met hem op, vertel wat je wilt en hij laat je weten wat de mogelijkheden zijn en wat het kost.

Mick Otten
U kunt contact opnemen via:
06-28964475
mick@nieuwewendingproducties.nl