Maassluise Kunstenaar Mick Otten start volgende week met een drietal fotografie-cursussen bij de Kunst en Cultuur Academie Maassluis. De cursussen vinden plaats op dinsdagochtend (vanaf 24 september), dinsdagavond (vanaf 17 september) en woensdagochtend (vanaf 15 januari 2020).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de cursus

Iedereen kan foto’s maken. Zelfs een in jouw ogen mislukte foto kan voor iemand anders juist geslaagd zijn. Toch spreekt jou die ene foto meer aan dan die andere. Dat heeft te maken met je persoonlijke smaak, met techniek (hoe en waarmee is die foto gemaakt en bewerkt), maar vooral ook met het oog van de fotograaf. Niet iedereen ziet op dezelfde manier.

Mick Otten geeft een fotocursus waarbij het leren kijken en anders fotograferen centraal staan. In deze cursus leert hij je bewuster foto’s maken: niet meteen een foto maken maar nadenken over hoe en waarom je die foto zo wilt maken. Hij vertelt over compositie en belichting. Over de techniek die jou helpt om een ‘goede’ foto te maken. Daarbij leert hij je ook jouw eigen camera (of smartphone) te gebruiken.

Het gaat vooral om het zelf leren, dus ligt de nadruk op de praktijk. We gaan veel oefenen – zowel binnen als buiten – waarbij Mick allerlei praktische tips geeft. En zo je leer je niet alleen van hem, maar ook van je medecursisten. Hij laat je ook proeven aan allerlei soorten fotografie als portret-, natuur-, stads-, macro- en productfotografie.

Bij de cursus vraagt hij je om een aantal tijdens de cursus of daarna gemaakte foto’s toe te sturen. Die bekijkt en beoordeelt hij en gebruikt ze dan om iedere deelnemer op een persoonlijke en vooral positieve manier nog meer te leren. Ook geeft hij je elke keer een kleine opdracht mee.

Wat heb je nodig?

Het is fijn als je een spiegelreflex- of compactcamera hebt waarop je veel in kunt stellen, maar ook een smartphone volstaat.

Details

De cursus bestaat uit 6 lessen. Er worden drie (aparte) cursussen georganiseerd.

Dinsdagavond: 19:30 – 21:30 uur
Startdatum:
17 september 2019, 1x per 14 dagen

Dinsdagochtend: 9:30 – 11:30 uur
Startdatum:
24 september 2019, 1x per 14 dagen

Woensdagochtend: 9:30 – 11:30 uur
Startdatum:
15 januari 2020, 1x per 14 dagen

Kosten: € 90 voor 6 lessen.

Locatie: Kunst en Cultuur Academie, IJsvogelstraat 2, Maassluis

Mocht je je willen opgeven voor de cursussen die starten in september, dan kun je je het beste opgeven bij Mick Otten: mick@nieuwewendingproducties.nl. Voor de cursus die start in januari kun je je opgeven bij info@kunstencultuuracademie.nl.