Gastkunstenaar

Discipline: roestig staal,  multimedia

Creativiteit laat zich niet dwingen. Je kunt creativiteit zijn gang laten gaan, sturen en verder ontwikkelen. Wat er gemaakt gaat worden, is afhankelijk van een ingeving of het zien van materialen en voorwerpen. Het gebeurt vanuit enthousiasme, graagte en veel energie. Het wordingsproces kan in enkele uren afgerond zijn, maar in stappen ook maanden duren. De materiaalkeuzes en de verwerkingstechnieken, kennen geen beperkingen. Als het nodig is wordt er gecompliceerd hulpgereedschap gemaakt.

Ondanks het feit dat de gebruikte materialen bekend zijn, zijn proeven vaak noodzakelijk. Tijdens het wordingsproces, leidt het overschakelen op andere materialen, soms tot een totaal ander object en uiterlijk.

Een kunstwerk kan soms eenvoudig overkomen. Dit is dan wel het resultaat van veel denkwerk en slapeloze nachten. De kunstwerken ontstaan vaak vanuit totaal verschillende uitgangspunten, waardoor het resultaat enorm varieert en geen aaneenschakeling of verdere uitwerking van eerder gemaakt werk omvat.

De impressie van de objecten varieert van vrolijk, wiskundig, technisch, simpel, praktisch, roestig, arbeidsintensief, klassiek, modern, tijdloos en stoer.

Lou exposeert tijdens de Kunstroute op locatie F in het Luxor Theater, Van der Horststraat 29. Klik hier voor meer informatie.